Akut Specialprojekter: alt indenfor (3+3) §4. stk.4. støtte til §. 66, 85, 107 0g 108.

OpusCare er efter mange års erfaring indenfor specialområdet, blevet solide i tilgangen til specialprojekter.

Dette har ledt os frem til at vores koncept er:

  • Personale som kan “stå i det”.
  • Genkendelig struktur og rammer.
  • Krav der matcher ressourcer.
  • Aktiviteter som giver gejst.
  • Pædagogik med udgangspunkt i forudsætninger.
  • Omgivelser som støtter og giver ro.
  • Skrivearbejde som tydeliggør og giver inspiration til videre forløb.
  • Samarbejde fra akut til videre forløb, f.eks implementering af pædagogik, dagsstruktur osv. 
footer
”Vi tror på det hele menneske og vi tager vare på mennesket”
people, homeless, male

Vi har igennem årene stiftet bekendtskab med forskellige faggrupper og det er ligeledes noget vi kan tilbyde i vores program. Netop dette kan være med til at skabe de helt rigtige forudsætninger, for at kunne imødekomme borgeren med de udfordringer som han eller hun måtte have. Om det er en Sygeplejerske, Psykolog, Nada, terapeut eller andet, som bidrager til behandlingen, for at give borgeren de bedste forudsætninger i at kunne mestre eget liv.

De borgere som vi har erfaring med – er vant til et liv med kaos, de finder ”tryghed” i kaos. Vi har dog egenhændigt set effekten af hvordan et menneske kan vokse med den rette støtte og hjælp.

Den pædagogiske refleksion afspejles i vores praksis hvilket tager afsæt i – miljøterapeutisk, mentaliserende og strukturorienteret tilgang. Vores værdier er baseret på det holistiske menneskesyn – ”Et liv nær det normale som muligt”, med udgangspunkt i danske værdier og kultur. Ingen borgere er ens og derfor bliver alle forløb tilrettelagt individuelt.

station, man, fear
canoe, boat, paddling

For at kunne hjælpe det hele menneske – mener vi at der skal de rette aktiviteter til, ”vi udvikles i samspil med andre”. Dette kan f.eks være Trekking ture, fisketure, kortspil, boldspil, biografen, madlavning, det at se en film sammen, gokart og meget andet. Men selve projektet bliver skræddersyet præcis efter den individuelle borger samt kommunens ønsker.

OpusCare er naturligvis åbne overfor netop jeres ønske eller krav til en given opgave – vi kan kun opfordre jer til at kontakte os…