Vores tilgang


Vi tager vare på det hele menneske

Solid erfaring

OpusCare er efter flere års erfaring blevet solide i tilgangen til borgere med behov for socialpædagogiske og socialpsykiatriske indsatser samt særlige ydelser i henhold til både Barnets lov (fra 1/1-2024) og Serviceloven.

Tryghed i kaos

 


Vi har igennem årene varetaget specialprojekter med forskellige faggrupper, og det er derfor noget vi kan tilbyde. Netop dette kan være med til at skabe de helt rigtige forudsætninger for at kunne imødekomme borgeren med de udfordringer, som han eller hun måtte have.

Dette være sig f.eks. en sygeplejerske, psykolog, nada-terapeut eller andre, der bidrager til at give borgeren de bedste forudsætninger i at kunne håndtere og mestre eget liv.

De borgere, som vi har erfaring med, er vant til et liv med kaos, de finder ”tryghed” i kaos. Vi har på nært hold set effekten af, hvordan et menneske kan vokse med den rette støtte og hjælp.

Vores tilgang

 

 

Den pædagogiske refleksion afspejles i vores praksis, som tager afsæt i en miljøterapeutisk, mentaliserende og strukturorienteret tilgang.

Vores værdier er baseret på det holistiske menneskesyn – ”Et liv nær det normale som muligt”, med udgangspunkt i den enkelte borger værdier og kultur.

Ingen borgere er ens, og derfor bliver alle forløb tilrettelagt individuelt.

Hverdagsaktiviteter

 


For at kunne hjælpe det hele menneske mener vi, at der skal de rette aktiviteter til, ”vi udvikles i samspil med andre”. Dette kan f.eks være trekking ture, fisketure, kortspil, boldspil, biograf, madlavning, se en film sammen, gokart og meget andet.

Derfor er dette også en del af den helhedsorienterede indsats, som vi leverer til borgerne med udgangspunkt i deres behov.